fbpx

Η δουλειά του φωτογράφου δεν είναι μόνο ένα κλικ!

Η δουλειά μου ξεκινάει από το μόλις πρώτο τηλεφώνημα. Ακούω τις ανάγκες σας ώστε να προσαρμόσω μια προσφορά ειδικά στα μέτρα σας. Να καλύπτει τα θέλω της οικογένειας και να μένουμε όλοι ευχαριστημένοι.

Είναι λογικό το επόμενο στάδιο της προσωπικής επαφής να μην ακούγεται σαν δουλειά γιατί όντως δεν είναι. Για μένα είναι χαρά να γνωρίζω κόσμο, ειδικά όταν πρόκειται για ανθρώπους, ζευγάρια, που αποφασίζουν να κάνουν το μεγάλο βήμα, να παντρευτούν. Σε μια μικρής διάρκειας συνάντηση προσπαθώ, λοιπόν, να σας γνωρίσω, να μάθω κάποια πράγματα για τον χαρακτήρα σας και να εξοικειωθώ μαζί σας με απώτερο σκοπό να νιώθετε και εσείς άνετα την ημέρα της φωτογράφησης.

Η δουλειά συνεχίζεται όταν οργανώνω το συνεργείο που θα αναλάβει την φωτογραφική κάλυψη του μυστηρίου σας. Έμπειροι συνεργάτες, μα κυρίως φίλοι, είναι άριστα εκπαιδευμένοι ώστε να ακολουθήσουν πιστά το πρόγραμμα του γάμου σας με σκοπό την καλύτερη αποτύπωση του γάμου, χωρίς φυσικά να μπαίνουν στα πόδια σας όσο και στων καλεσμένων σας και χωρίς να χαλάνε αυτές τις τόσο ξεχωριστές και μοναδικές για εσάς στιγμές. Οι βιντεογράφοι και οι βοηθοί φωτογράφου θα ακολουθήσουν το ζευγάρι καταγράφοντας την κάθε τους στιγμή.
Το έργο μου ακόμα όμως δεν έχει φτάσει ούτε στα μισά. Πριν φύγω από το στο σπίτι μου φροντίζω πάντα για κάποια συγκεκριμένα πράγματα, όπως το να είναι καθαρός ο φακός, οργανωμένη η τσάντα, γεμάτες οι μπαταρίες και μετά… φύγαμε!!!
Κάθε φορά πριν μπω στο σπίτι της κάθε οικογένειας και των κάθε μελλοντικών νεόνυμφων, με κατακλύζει η ίδια ανυπομονησία για να γνωρίσω την οικογένεια, να μπω μέσα σε αυτήν και μαζί με τον καμεραμάν, όσο πιο διακριτικά γίνεται, να κάνω την κάλυψη.

Ακολουθεί το μυστήριο. Αγαπημένες στιγμές είναι η είσοδος της νύφης, πάντα όμως ο υπάρχει ένας φωτογράφος στραμμένος στο μοναδικό βλέμμα του συζύγου που αντικρίζει τη γυναίκα της ζωής του, νύφη!!! Αγαπημένη φράση… «Εις τους αιώνες των αιώνων». Δεν ξέρω γιατί, αλλά αυτή η δέσμευση στους αιώνες μου προκαλεί ανατριχίλα και συγκίνηση. Αυτό που απολαμβάνω πάντα πιο πολύ απ’ όλα όμως είναι τα ρύζια. Για μένα όσο περισσότερα τόσο το καλύτερο!! Ιδιαίτερη αδυναμία έχω και στους τρελούς φίλους! Αγαπάμε πολύ αυτούς τους φίλους που αδειάζουν τα ρύζια με το τσουβάλι!!

Συνεχίζουμε στη δεξίωση όπου οι νεόνυμφοι απαλλαγμένοι από το άγχος του γάμου χαλαρώνουν και παραδίδονται στους ξέφρενους ρυθμούς. Το κάθε γλέντι είναι διαφορετικό, άλλοτε κλαρίνα και άλλοτε ντίσκο μουσικές ξεσηκώνουν τον κόσμο. Το σημαντικό για μένα και για τη δουλειά μου είναι να αποτυπωθεί το κέφι! Σαν επαγγελματίας φωτογράφος γάμου δε παρακολουθώ απλά και δε διασκεδάζω με τους υπόλοιπους καλεσμένους, αλλά φροντίζω να αποτυπώνεται στις φωτογραφίες η δική σας διασκέδαση, οι δικές σας στιγμές και το δικό σας πάρτι. Τι εννοώ; Ότι θέλω να βλέπεις τη φωτογραφία και να σκέφτεσαι, είτε ξέρεις το ζευγάρι είτε όχι, «Αυτοί πέρασαν υπέροχα εκείνη την ημέρα» ή «Αυτοί το ‘καψαν και σίγουρα θα το θυμούνται μια ζωή».

Σας αποχαιρετώ μετά το γλέντι, όμως δεν τελειώνω εκεί. Η δουλειά του φωτογράφου συνεχίζεται με το ξεδιάλεγμα των φωτογραφιών. Πιστεύω ότι γύρω στις 800 με 1000 εικόνες είναι ένας αριθμός που μπορείτε να διαχειριστείτε, χωρίς να σας ταλαιπωρήσει και χωρίς να σας κουράσει. Δεν μου αρέσουν οι υπερβολές στη ζωή μου, γι’ αυτό δεν κάνω υπερβολές και στη δουλειά μου. Το να επαναλαμβάνονται τα ίδια καρέ δεν αντιπροσωπεύει την νοοτροπία μου. Γίνεται χρωματική διόρθωση και μέσα σε 15 με 20 μέρες σας στέλνω τις φωτογραφίες σας. Έπειτα διαλέγετε αυτές που θέλετε για το ψηφιακό άλμπουμ του γάμου σας. Γίνεται ένα ελαφρύ ρετούς και αρχίζει η συναρμολόγηση του άλμπουμ. Ο ψυχαναγκασμός μου μου επιβάλλει να μην ξεφεύγει ούτε η παραμικρή λεπτομέρεια. Ακόμη, δεν παραλείπω να ζητήσω την συμμετοχή σας στην επιλογή των μουσικών κομματιών που θα ντύσουν το βίντεο γάμου σας. Προτείνω το αποτέλεσμα της όλης δουλειάς να γίνεται με τη δική σας συμμετοχή, είναι κάτι που στήνουμε μαζί, αφού σκοπός είναι να σας αρέσει και τώρα και μετά από 20-30 χρόνια να προκαλεί την ίδια συγκίνηση που ζήσατε εκείνη την ημέρα.

Ξαναζώ κάθε στιγμή αν και αυτό το συναίσθημα είναι πολύ πιο έντονο κατά την διάρκεια του μοντάζ. Από την πρώτη στιγμή της δεξίωσης μέχρι το τέλος της είναι σαν να είμαι και πάλι μαζί σας, στο σπίτι, στην εκκλησία, στη δεξίωση. Τα βλέμματα, οι στιγμές, η συγκίνηση και οι ενθουσιασμένοι συγγενείς και φίλοι έρχονται και πάλι στο μυαλό μου. Αυτό πάντα με βοηθάει να βάλω τα δυνατά μου και να βγάλω το καλύτερο αποτέλεσμα που είναι ανθρωπίνως δυνατόν. Σε κάθε δουλειά και σε κάθε συνεργασία, μιας και συνεργασία πρόκειται κάτι τέτοιο όπως μια φωτογράφιση γάμου, φροντίζω να βάλω όλο μου το πάθος, τον αυθορμητισμό και, εννοείται, τον επαγγελματισμό.

Όταν όλα είναι έτοιμα γίνεται αρχειοθέτηση. Πάντα μπορείτε να ζητήσετε αντίγραφο, οι αναμνήσεις σας είναι καλά φυλαγμένες.

Σε πολλές περιπτώσεις το ζευγάρι επιθυμεί και αυτό που ονομάζουμε “Next Day Φωτογράφιση”. Με άλλα λόγια μία αποκλειστική φωτογράφιση των νεόνυμφων την επόμενη μέρα, όπου θα είναι πιο χαλαροί και πιο ήσυχοι, ώστε να μπορέσουν να βγάλουν πιο καλλιτεχνικές, ρομαντικές και καλοστημένες φωτογραφίες στην τοποθεσία που τους αρέσει και που τους

εκφράζει καλύτερα. Χωρίς το άγχος του κόσμου και του γάμου, το ζευγάρι αφήνεται στα έμπειρα χέρια μου και στην φωτογραφική μου μηχανή, όσο εγώ τους απαθανατίζω είτε μόνους τους είτε με την οικογένεια τους. Η νύφη είναι και πάλι μπροστά από τον φακό υπέρλαμπρη και ο γαμπρός αστράφτει από χαρά, περηφάνια και στοργή μόνο και μόνο που την κοιτάζει. Το κάθε ζευγάρι είναι τόσο ξεχωριστό και υπέροχο που νιώθω το βάρος της ευθύνης για την αποτύπωση των στιγμών τους να μεγαλώνει μέσα μου.

Φτάνει επιτέλους η στιγμή της παράδοσης. Όταν όλα είναι στην εντέλεια, το άλμπουμ του γάμου και το βίντεο του γάμου έχουν συνομολογηθεί σύμφωνα με τις δικές σας πινελιές και τα δικά σας μοναδικά γούστα, και οι αγαπημένες φωτογραφίες σας είναι έτοιμες και τυπωμένες, μπορώ να πω ότι το καθήκον μου για έναν ακόμη γάμο έχει τελειώσει. Τα χαμογελά και οι αντιδράσεις σας είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή και αυτό κάνει την δουλειά μου να τελειώνει με τον πιο όμορφο τρόπο!!

Όλα αυτά που σας περιέγραψα με κάνουν να θέλω να συνεχίσω το έργο μου και να βελτιώνομαι κάθε μέρα και κάθε στιγμή. Μπορεί οι φωτογραφίες από μόνες τους να μην είναι κάτι ζωντανό όπως ένα έργο, αλλά πραγματικά κάνουν τις αναμνήσεις και τις στιγμές που είναι τόσο σημαντικές για όλους μας να παραμένουν ζωντανές για πάντα. Και αυτό πιστεύω είναι το πιο σημαντικό στη δουλειά που κάνω!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *