Ειρήνη και Χρήστος! Ένα μοναδικό ζευγάρι!

Ο γάμος έγινε στη Βαλανίδα Ελασσόνα, ένα γραφικό χωριουδάκι κοντά στη Λάρισα. Επρόκειτο για έναν παραδοσιακό γάμο. Οι προετοιμασίες του ζευγαριού ακολούθησαν τα έθιμα της περιοχής και ξεκίνησαν μια εβδομάδα πριν. Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκαναν τα μπρατίμια που έφεραν τα παπούτσια της νύφης. Ένα ακόμη έθιμο που δεν είχα ξανασυναντήσει είναι το εξής. Η νύφη πίνει κρασί από ένα φλιτζάνι και στη συνέχεια το πετάει πίσω της καθώς φεύγει από το πατρικό της, χωρίς να ξανακοιτάξει πίσω της.

Το προαύλιο στο Μοναστήρι της Παναγίας Ολυμπιώτισσας ήταν ιδανικό για την φυτογραφική κάλυψη. Ευρύχωρο ώστε να μπορεί να κινηθεί ο φωτογράφος άνετα και χωρίς να παρεμποδίζει τους καλεσμένους απ’το να βρίσκονται κοντά στο αγαπημένο ζευγάρι. Ο γάμος έγινε απογευματάκι και έτσι το φως ήταν κατάλληλο για φωτογράφηση χωρίς να είναι απαραίτητη η χρήση εξωτερικών φλας.

Ειρήνη και Χρήστο σας ευχαριστώ πολύ για αυτήν την υπέροχη εμπειρία που μου έδειξε, για μία ακόμη φορά, ότι υπάρχουν νέοι που συνεχίζουν να μένουν κοντά στην Ελληνική παράδοση και να την μεταφέρουν και στους γύρω τους! Πιστεύω δεν θα ξεχάσω ποτέ εσάς και τη Βαλανίδα Ελασσόνα!