Πέρσι τον Οκτώβρη είχα την χαρά να φωτογραφήσω την διπλή βάφτιση των παιδιών της βαφτιστήρας μου! Δήμητρα και Αντωνία!! Δεν είναι δίδυμες αλλά με 11 μήνες μόνο διαφορά. Η βάπτιση τελέστηκε στον ιερό Ναό Ιερός Ναός Αγίων Αποστόλων στην Ελευσίνα. Μια φανταστική διακόσμηση με θέμα την μίνι μάους υποδεχόταν όλο χαρά τους καλεσμένους. Οι νονοί άψογα συνεργάσιμοι φέρανε από νωρίς τα βαφτιστικά ώστε να μου δώσουν τον χρόνο για σωστές λήψεις χωρίς βιασύνη. Η οικογένεια αν και άργησε λιγάκι, ήρθαν γεμάτοι όρεξη και πολλά χαμόγελα! Το διπλό μυστήριο δεν είναι τόσο κουραστικό όσο περιμένει κανείς, ειδικά αν βλέπεις ευτυχισμένα και χαρούμενα πρόσωπα. Οι μικρές δεν έκλαψαν σχεδόν καθόλου.

Μετά τις οικογενειακές φωτογραφίες έξω από την εκκλησία, γονείς, παιδιά και κουμπάροι δημιουργήσαμε πρωτότυπες φωτογραφίες με φόντο τα διυλιστήρια. Τα φώτα στο βάθος δίνουν μια μαγική αίσθηση μέσα στη νύχτα θυμίζοντας αστική πόλη εξωτερικού. Ακολούθησε γλέντι στην αυλή του σπιτιού που όλα ήταν φτιαγμένα από τους ιδίους με μεράκι και πολύ αγάπη! Μεζέδες, ορεκτικά, ψητά και φυσικά η τούρτα μιας και η βάφτιση έγινε τις μέρες των γενεθλίων των κοριτσιών! Απίστευτο κέφι και χορός και τραγούδι μας ξεσήκωσαν μέχρι το πρωί!

Την επόμενη μέρα χρησιμοποιώντας την διακόσμηση της προηγούμενης μέρας φωτογράφησα τις μικρές κουκλίτσες στην αυλή του σπιτιού. Τα κορίτσια αποδείχτηκαν φανταστικά μοντέλα που με τρέλαναν με τα χαμόγελα και τα νάζια τους!

Το Βίντεο…

 

Στη βάφτιση αυτή δεν θα άξιζε τίποτα λιγότερο από ένα ξεχωριστό βίντεο! Τα πλάνα από το βίντεο της βάπτισης όπως μπορεί να παρατηρήσει κανείς, δεν είναι μια απλή καταγραφή του μυστηρίου. Πρόκειται για ένα κινηματογραφικό βίντεο βάπτισης ή αλλιώς cinematic βιντεοσκόπηση βάπτισης, το οποίο ξεφεύγει από την απλή καταγραφή και παραπέμπει περισσότερο σε ταινία. Είναι μια πιο ενδιαφέρουσα πρόταση καθώς πλαισιώνει το γεγονός με ένα ρομαντικό ύφος που τονίζει τα συναισθήματα.

 

Η Φωτογράφηση…